На "Сајму завичаја" у Новом Саду експонати из родне куће Гаврила Принципа

Срна
На "Сајму завичаја" у Новом Саду експонати из родне куће Гаврила Принципа

БОСАНСКО ГРАХОВО - Општина Босанско Грахово учествоваће у суботу, 22. фебруара, на "Сајму завичаја" у Новом Саду гдје ће бити изложени експонати из родне куће Гаврила Принципа.

"Желимо да промовишемо богату историју и туристичке потенцијале Босанског Грахова. Желимо и да упознамо ширу јавност о до сада неистраженим и непознатим детаљима из живота српског трибуна", рекао је Срни начелник општине Босанско Грахово Милорад Глигић. 

Он је истакао да директно учешће на "Сајму завичаја" узима Српско културно-умјетничко друштво "Гаврило Принцип" из Босанског Грахова. 

Глигић је додао да Босанско Грахово располаже бројним природним богатствима и туристичким потенцијалима. 

"Ту се, прије свега, мисли на Шаторско језеро, пећину Леденицу, која се налази на средокраћи пута Босанско Грахово-Дрвар, у селу у Ресановцима, а 1965. је проглашена специјалним резерватом, те Момчилову кулу, средњовјековну тврђаву у селу Преодац", истакао је Глигић. 

Он је додао да општина Босанско Грахово има обећање од предсједника Србије Александра Вучића да ће помоћи у обнови родне куће Гаврила Принципа у селу Обљај. 

"Сајам завичаја" ће на Новосадском сајму окупити појединце, завичајна удружења и институције из области привреде, туризма и културе. 

Сајам, као и прошле године, организују војвођански Секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Фонд за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана