На Јахорини забиљежено повећање промета за 50 одсто

P.R.
На Јахорини забиљежено повећање промета за 50 одсто

Олимпијски центар Јахорина је први у региону пустио скијалиште у рад, већ 4. децембра скијаши су започели уживање у свом омиљеном зимском спорту и до данас је на овој планини остварено више од 650.000 зимских вожњи.

Забиљежено је повећање чак и у односу на претходну зимску сезону која је запамћена као најуспјешнија икада. Повећао се и број скијаша али и промет овог центра за чак 50 одсто што је озбиљан помак. Упркос недостатку природног снијега ски сезона на Јахорини, захваљујући искључиво систему осњежавања и доброј организацији, има тенденције да премаши све досада постигнуте резултате.

У другој половини мјесеца јануара се очекују нове сњежне падавине које ће допринијети још бољим условима за скијање али и различите манифестације забавног карактера као и попусти на ски карте. Попусти у терминима 20.- 24. од 20 одсто и од 27. до 31. од чак 30 одсто на све ски карте које се купе и искористе у току наведених датума, док ће 19.1. традиционално бити обиљежен и Word snow day када ће попуст на ски карте за дјецу износити 50%. Добра забава ће се наставити и 25. јануара од 14 часова када је заказана друга по реду Апрес ски журка са Амадеус бандом након које ће услиједити спектакл за све присутне а то је Ski demo show.

Ски центар Јахорина располаже са укупно 45 километара стаза за алпско скијање и један је од најмодернијих ски центара у региону та за овај центар важи правило најбољег односа цијене и квалитета. У нову сезону су ушли богатији за кабинску гондолу и 5 км нових ски стаза које носе назив по најпознатијем српском тенисеру Новаку Ђоковићу. Замјењене су старе инсталације и изграђен је Олимпијски бар на врху планине, Олимпијски пламен је свечаним паљењем означио почетак сезоне и од тада гори и истиче епитет "олмпијски“ који ова планина са поносом носи већ 36 година. Све ново и модерно у комбинацији са традицијом коју Јахорина његује чини је атрактивном за посјетиоце и резултира 100 одстотном попуњености смјештајних капацитета током цијеле сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана