На Јахорини отворена прва апи инхалациона комора “Мацан”

Г.С.
На Јахорини отворена прва апи инхалациона комора “Мацан”

Олимпијски центар Јахорина добио је своју прву инхалациону комору смјештену код хотела Шатор. Апи инхалациона комора, односно инхалација љековитим ваздухом из пчелињих кошница служи за лијечење многих обољења.

Ваздух, засићен са есенцијалним мирисима, помаже особама које имају потешкоће са бронхитисом, астмом, алергијама, хроничним болестима плућа, ослабљеним имуно системом, инфекцијама респираторног тракта, хроничним главобољама, проблем са синусима, мигренама, стресом…

Оваква врста инхалирања је корисна не само за особе са здравственим проблемима, него и здравим особама, превентивно и за јачање имунитета.

Апиинхалација се посебно препоручује спортистима због повећања плућног волумена и релаксације организма. Инхалација зраком из кошнице се препоручује како одраслима тако и дјеци.

Овим начином инхалирања уносе се сви пчелињи производи: мед, полен, прополис који се сматра најјачим антибактеријским средством у природи, восак, пчелињи отров, матичну млијеч која се чак назива и еликсиром младости, односно све пчелиње производе који се користе у лијечењу разних болести.

Инхалатори којима се проводи третман инхалирања су намјенски за овакву врсту инхалације, тако да је систем обезбијеђен са неколико филтера и пчеле не могу никако угрозити корисника.

Инхалирање ваздухом из пчелињих кошница се може проводити само у вријеме када пчела излази у природу и у кошницу уноси љековите материје, што на Јахорини у зависности од временских услова може бити максимално од јуна до краја октобра.

Један третман траје од 30 до 40 минута. Препоручује се минимално 10-15 третмана, а за тежа здравствена стања и више.

 Третмани инхалирања се могу заказати на бројеве телефона Вера: 065/879-793 ; Драгана: 065/966-892.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана