На хуманитарној вечери прикупљено 4.300 КМ за лијечење Милоша Божовића

Срна
На хуманитарној вечери прикупљено 4.300 КМ за лијечење Милоша Божовића

ПАЛЕ - На Палама је вечерас прикупљено 4.300 КМ за наставак лијечења у Русији младог голмана јуниорске екипе Фудбалског клуба “Славија” Милоша Божовића из Источно Илиџе, који је на утакмици 2014. године доживио тешку повреду главе.

На хуманитарној вечери у Културно-спортском центру учествовали су Културно-умјетничко друштво “Младост” Пале, Гусларско друштво “Старина Новак”, Камерни хор, Студентско позориште, Музички ансамбл, група “Битанга и принчеви”, као и ученици Школе за основно музичко образовање, те кафе “Икс-ел”, који је свим посјетиоцима припремио освјежење.

Кутије за добровољни прилог поставило је Православно хуманитарно удружење “Свети Сава” са Пала.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо изјавила је новинарима да су учесници музиком, пјесмом, игром, филмом и књигом подржали Милошево даље лијечење, којем је пожељела брз опоравак, а породици да обезбиједе потребна средства.

Брезо је рекла да су организатори хуманитарне вечери “Заједно за Милоша” били сви корисници Културног центра, па је Народна библиотека Пале по повољним цијенама продавала своја издања, а Кинотека Републике Српске “це-де” са документарним филмом “Јени мало свјетло са запада”.

Умјетнички руководилац Културно-умјетничког друштва “Младост” са Пала Никола Спасојевић рекао је да се увијек радо одазову оваквим или сличним акцијама, чији је значај велики.

Спасојевић је навео да су наступали други дјечији ансамбл, који се представио са дјечијим играма из Србије, док се извођачки ансамбл представио кореографијама са Косова.

Члан Студентског позоришта Пале Свјетлана Лиздек рекла је да је вечерас говорила поезију, а поједини чланови наступали су у хору, те у ансамблима Културно-умјетничког друштва.

У Републици Српској је активан и хуманитарни број 1412 за наставак лијечења Милоша Божовића из Источне Илиџе, који би требало поново да буде оперисан у Русији.

Акција ће трајати до 31. марта, а позивом на број заинтересовани донирају једну КМ за наставак Милошевог лијечења у Русији, за које је потребно око 120.000 евра.

Божовић је у јулу прошле године био на лијечењу у клиници у Москви. Према изјавама његове породице, појавила се могућност лијечења матичним ћелијама и укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, требало би да траје до двије године.

Новчана средства могуће је уплатити и на текући рачун број 562-012-815-030-2396 НЛБ банка или уплатом на ИБАН број, БА3956201281150302590, прималац Александар /Срета/ Божовић, академика Петра Мандића 48, 71123.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана