МУП Српске: Обиљежен Међународни дан сјећања на полицајце настрадале на дужности

Срна
МУП Српске: Обиљежен Међународни дан сјећања на полицајце настрадале на дужности

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске данас је поводом 7. марта, Међународног дана сјећања на полицијске службенике који су настрадали на дужности, одало почаст колегама, присјећајући се њихове жртве и храбрости.

Тим поводом, минутом ћутања кадети 22. класе Основне полицијске обуке Полицијске академије и осме класе за припаднике САЈ-а одали су почаст за у рату страдала 782 припадника МУП-а Српске и полицајцима који су настрадали вршећи своју дужност приликом редовних интервенција с циљем заштите грађана.

Представници полицијских управа Приједор и Зворник положили су цвијеће на гроб полицијског службеника Слађенка Тубина у Приједору и мјесто погибије полицајца Драгана Ђурића у Зворнику, који су убијени приликом вршења своје дужности.

Полицијски службеник Слађенко Тубин убијен је у априлу 2019. године приликом смиривања случаја породичног насиља, а полицијски службеник Драган Ђурић убијен је у априлу 2015. године приликом терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику.

“Сјећање на наше колеге који су страдали док су професионално и храбро извршавали своје послове и задатке вјечно ћемо његовати. Никада нећемо заборавити њихову жртву, као ни жртву оних који су у рату дали дали своје животе”, истиче се у саопштењу МУП-а Републике Српске.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана