МУП: Опрез приликом плаћања на интернету

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА- Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске скреће пажњу грађанима да буду опрезни приликом куповине путем интернета, имајући у виду да се 26. новембар на међународном нивоу обиљежава као „Црни петак“, те да је управо у овом периоду повећана куповина путем интернета.

Из МУП-а је саопштено да извршиоци кривичних дјела користе овакве прилике да интензивирају своје активности.

„Грађанима се посебна пажња скреће на лажне интернет странице за куповину, лажне игре на срећу, лажне добитничке картице, лажне интернет странице са рекламама за Црни петак, те на фишинг линкове и имејл поруке које промовишу Црни петак“, наглашено је у саопштењу.

Из Министарства унутрашњих послова Српске грађанима скрећу пажњу да се приликом плаћања потруде и провјере рецензије прије куповине, користе картице јер на тај начин имају више шансе за враћање новца и да плаћају само када су спојени на сигурну интернетску везу.

„Избјегавајте бесплатни или отворени јавни вај-фај“, додаје се у саопштењу.

Више информација грађани могу добити на интернет страници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk, посредством које грађани могу да пријаве такве сумњиве активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана