МУП: Грађани на вријеме да предају захтјев за нове личне документе

Срна
Foto: Илустрација

БАНЈАЛУКА - Полицијска управа Бањалука позива грађане да провјере рокове важења личних докумената и на вријеме покрену поступак замјене или набавке нових докумената, као и за малољетну ђецу, с обзиром да се у наредном периоду очекује повећање броја захтјева за издавање нових личних докумената.

Из Полицијске управе Бањалука подсјећају да је законски рок за издавање путне исправе 30 дана, а личне карте 15 дана, те да је омогућено издавање путне исправе по хитном поступку у року од 72 часа по цијени од 250 КМ.

Рад са странкама у шалтер сали Одсјека за издавање личних докумената организован је у двије смјене сваким радним даном у времену од 7.00 до 20.00 часова, а у употреби је и СМС сервис МУП-а Српске.

Слањем СМС поруке на број 091/110-122 грађанин може да провјери у регистрима МУП-а тренутни статус документа, регистрацију возила, новчане казне и уплате и казнене бодове, уз напомену да је предуслов за кориштење сервиса да грађанин лично пријави свој број телефона код полицијске станице у склопу Полицијске управе Бањалука, на чијем подручју има пријављено пребивалиште или боравиште.

Број телефона може се пријавити приликом подношења захтјева за издавање неког од личних докумената, регистрације возила или накнадно, а сервис је омогућен за сва три мобилна оператера која пружају услуге у Републици Српској. Цијена СМС поруке је 0,10 КМ.

Све детаљне информације о намјени и кориштењу “СМС сервиса” МУП-а Републике Српске доступне су на интернет сајту Министарства на адреси www.vladars.net.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана