м:тел поклонио Требињу дјечије игралиште

M:tel
Foto: m:tel

У оквиру прославе Дана Града Требиња, свечано је отворено и дјечије игралиште у насељу Луч, које је донација компаније м:тел дјеци овог града.

Као друштвено-одговорна компанија, м:тел је донирао још једно игралиште за дјецу, овога пута у Требињу.

Свечано отварање овог забавног игралишта уприличено је у оквиру прославе Дана Града, 18. августа 2022. године, када су на пригодан начин генерална директорка Јелена Триван и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, заједно са најмлађим посјетиоцима, пресјекли црвену врпцу и предали игралиште на употребу малишанима. 

„Драго нам је што за славу града, Требињу можемо да поклонимо дечије игралиште. И то није једино што радимо за овај град ових дана. У данима који следе очекују нас и фестивал, односно концерти народне музике, као и џез фестивал, а чији смо покровитељи", рекла је Јелена Триван приликом отварања дјечијег игралишта. „На овој локацији где се налази дечије игралиште, гради се 11 зграда. Желимо да ту живи много деце и да уживају у овом парку, а да ми као компанија која је велика и жели да помогне, наставимо да помажемо. То нас чини срећним и мислим да је ово најлепши начин да вам честитамо славу града", нагласила је директорка Триван, те додала да ће у оквиру серијала „С Тамаром у акцији", а уз помоћ компаније м:тел која финансира изградњу, бити саграђене и три куће за социјално угрожене породице с овог подручја.

Да је ова вриједна инвестиција за најмлађе много значи становницима насеља Луч, говори чињеница да ово насеље носи епитет ’младог’, односно дијела града с много породица с малом дјецом. Управо стога, игралиште је опремљено најмодернијом опремом која обезбјеђује сигурност дјеце, мекана подлога, играчке попут њихалица за мању и већу дјецу, двије школице, пењалица 'паукова мрежа', дупле љуљашке, клацкалице, комбиноване играчке са малим тобоганом, кућицом и мердевинама… Свакако, компанија м:тел је мислила и на дјецу са потешкоћама у развоју, па је дио играчака прилагођен управо њима, а додатно је направљена и уређена и приступна стаза која је поплочана, па је на тај начин омогућен приступ особама са инвалидитетом и мајки с дјечјим колицима. 

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је Јелени Триван на изградњи дјечијег игралишта, али и на посјети граду Требиње, те рекао: „Очекујемо да ћемо и у наредном периоду подржати једни друге, јер једни без других не можемо, а заједно можемо доста више. Много зграда се гради у Требињу, али ми желимо да остане и онај зелени дио као оаза и свакако још игралишта за дјецу. Желимо да подржимо такве пројекте, да имамо што више игралишта, и што више дјеце."

Како наглашавају из компаније м:тел све играчке су атестиране и у складу су са европским стандардима, а постављене су и четири клупе за што пријатнији боравак како дјеци, тако и одраслима у њиховој пратњи.

Компанија м:тел је један од највећих донатора у Републици Српској и БиХ, нарочито када је ријеч о најмлађима, што планира да буде и у будућности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана