Mozzart обрадовао основце из Шековића и Костајнице: Нова спортска опрема за омиљени школски предмет

Г.С.
Mozzart обрадовао основце из Шековића и Костајнице
Foto: Mozzart | Mozzart обрадовао основце из Шековића и Костајнице

Ђаци двије основне школе у Српској од ове школске године посебно ће уживати на часовима физичког васпитања јер им је стигла нова спортска опрема.

За осмијехе у спортским салама ОШ Петар Мећава из Костајнице и ОШ Јован Дучић из Шековића побринула се компанија Mozzart. 

- Задовољство и срећа се виде на лицима ученика и наставника. Ђацима су сада спортске активности интересантније, а наставници су задовољни јер коначно не морају размишљати имају ли све што им је потребно за час физичког васпитања. Овај гест компаније Mozzart и ова доза разумијевања за наше потребе је нешто што изузетно цијенимо и што нам даје за право да кажемо да имамо пријатеља. Хвала им што су нам помогли да проблем набавке спортске опреме ријешимо на дужи временски период, а надамо се и будућој сарадњи - поручује Весна Шулић, директорица ОШ Јован Дучић, Шековићи. 

Школа у малој општини на сјеверо-истоку Српске његује традицију дужу од шест деценија, а тренутно је похађа 325 ученика од првог до деветог разреда.


 
Осим ђака у централној школи у Шековићима, нову опрему ће користити и њихови другари из подручних школа у Папраћи и Тишчи. Тиме је олакшан рад наставницима, а ученици у овим селима су добили једнаке услове за наставу као и њихови вршњаци у општинској школи.

Из ОШ Јован Дучић поручују да често имају потребе за донацијама, а да су финансије којима располажу недовољне за све, па су принуђени да се ослањају на помоћ донатора. 

Тим више, подршка компаније Mozzart их је посебно обрадовала. 

И не само њих. Срећан почетак нове школске године Mozzart је пожелио и ђацима ОШ Петар Мећава из Костајнице на чију адресу је такође стигла спортска опрема. 

Реакције руководства, ученика и запослених су заиста одличне, а овај гест нам је вишеструко користан за наставу и слободне активности. Бескрајно смо захвални компанији Mozzart - поручује Мирослав Шкара, директор ОШ Петар Мећава Костајница. 

Ова школа је основана давне 1880. године, што је чини једном од најстаријих у Српској, а објекат у којем се налазе, користе од 1974. године. 

Потреба за новом спортском опремом се указала јер су реквизити којима су располагали били стари и у веома лошем стању. 

Захваљујући Mozzartu, сада ће 276 ученика, од првог до деветог разреда, у централној школи у Костајници и подручној у Петрињи моћи да ужива на часовима свог омиљеног предмета. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана