Mozzart донирао воће и освјежење здравственим радницима у Српској

Г.С.
Mozzart донирао воће и освјежење здравственим радницима у Српској

"Свака част што сте нас се сјетили", поручују здравствени радници које су у протеклих неколико дана обишли активисти компаније Mozzart.

Ријеч је о великој акцији компаније Mozzart, усмјереној ка здравственим установама у којима се лијече пацијенти обољели од COVID-19. 

Акција је наставак друштвено одговорних активности након првобитних донација у већим градовима и општинама, које су износиле укупно 150.000 КМ, што је највећа донација тог типа у Републици Српској.

"Захвални смо Mozzartу што нас је посјетио у овом значајном тренутку. Медицинско особље је, на неки начин, прва линија одбране против овог жестоког вируса и сваки облик подршке нам је добродошао. Апелујемо на људе да чак и мала промјена понашања, а већа одговорност појединаца, може значајно да смањи број обољелих. Важно је да подигнемо свијест о озбиљности проблема, сигурни смо да ће бити лакше свима нама", поручили су здравствени радници из болнице "Свети Врачеви" у Бијељини.

Након Бијељине, Mozzart се запутио у Бањалуку, посјетивши Универзитетски клинички центар Републике Српске, а потом и болнице у Источном Сарајеву и Требињу.

Из компаније Mozzart поручују да су свјесни озбиљности ситуације у којој се цијела земља налази, те да овим гестом желе да поруче медицинарима да нису сами.

"Желимо да олакшамо здравственим радницима њихов посао, посебно у овом тренутку. Поред тога што помажу, ови људи ризикују властито здравље, због чега желимо да им пошаљемо недвосмислену поруку да мислимо на њих. Компанија Mozzart је за борбу против ковида до сада издвојила око пола милиона евра у регији, а поред набавке респиратора и свеукупне подршке здравственом систему, припремали смо пакете помоћи за наше старије суграђане, док су наше колеге возачи развозили медицинску опрему, дезинфекционе материјале, пакете помоћи… Хероји су свуда међу нама и желимо да им захвалимо и да им уљепшамо дан", поручују из Mozzartа.

Ако већ до сада није било потпуно јасно да је потребно одати признање и додатно оснажити ову професију, пандемија вируса COVID-19 је то несумњиво потврдила.

"Ова посјета нас је стварно изненадила. Заиста водимо тешку борбу, са доста пацијената радимо и један овако мали предах нам стварно значи. Свака част Mozzartу што нас се сјетио", изјавили су у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана