Море чекало да прођу испити и легне џепарац

Јована Ивановић
Море чекало да прођу испити и легне џепарац

БАЊАЛУКА - Иако љето полако измиче, за велики број младих оно тек почиње, јер је послије јунско-јулског испитног рока и џепарца зарађеног одрађивањем сезонских послова, право вријеме за паковање кофера и одмор на некој од приморских дестинација.

Као и ранијих година, и овог љета избор младих у Српској је најчешће црногорско приморје. Омладина не крије да им је добра забава приоритет, а у туристичким агенцијама потврђују да Будва испуњава сва њихова очекивања.

- Млади знају шта желе и најчешће узимају карту директно до Будве, а потом се упуте и до Херцег Новог - кажу у бијељинској туристичкој агенцији "Семберија-транспорт".

И у агенцији "Фриенд травел" у Требињу кажу да у овом мјесецу биљеже веће интересовање младих за љетовање на црноморском приморју.

- Дефинитивно је већи број Требињаца који су се након бројних обавеза зажељели морских плажа, па тако свој џепарац користе у најбоље сврхе - рекла је Светлана Нинковић из ове туристичке агенције.

Додаје да млади све чешће "скокну" до Херцег Новог на дан јер повратна карта кошта само 15 марака.

На перонима бањалучке аутобуске станице ових дана много је омладине која са коферима чека аутобус за Будву.

- То је дефинитивно најпопуларнији туристички град у Црној Гори и први избор младих, који тамо махом путују у августу. Карта до Будве кошта 101 марку, а поред ње незаобилазан је и  Херцег Нови, као и све популарније Сутоморе - рекли су из Аутобуске станице Бањалука.

Тамо љетују и студенткиње бањалучког Универзитета Ивана и Бојана, које истичу да су у претходном периоду марљиво училе, полагале испите, али и вриједно радиле како би себи обезбиједиле новац за љетовање.

У паузи између испита и у јеку љетне сезоне није им било тешко да засучу рукаве, па су радиле у трговини и угоститељству.

- Труд се исплатио, зарадиле смо да платимо аранжман и да имамо џепарац на љетовању. Сада је вријеме за купање и пјесму на плажама - поручују углас Ивана и Бојана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана