Мокри коловози, учестали одрони

Срна
Мокри коловози, учестали одрони

БАЊАЛУКА - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по влажним или мокрим коловозима, а из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске упозоравају на учестале одроне.

Густа магла смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова, док је у планинским предјелима могућа поледица.

Возачима из АМС савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Радови су у току на путевима Градишка - Нова Топола - Клашнице, Соколац - Подроманија, Бањалука - Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, Челинац - Котор Варош, Теслић - Подјезера, Приједор - Стара Ријека, Приједор - Козарац.

Режим саобраћаја измијењен је и у тунелима “Чељиговићи” на дионоци магистралног пута Лапишница - Љубогошта и “Стамболчић” на путу Пале - Подграб

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела “Путниково брдо два”.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац - Горња Вијака - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић, Фоча - Горажде у Филиповићима, Језеро - Шипово, Укрина - Горња Вијака и Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи - Србац.

На путном правцу Станић Ријека - Дервента - гранични прелаз Брод креће се превоз вангабаритног терета.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница са Србијом забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ видљивост је због магле смањена посебно на дионицама Бихаћ - Босански Петровац - Кључ, Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље и Кисељак - Каоник.

Радови су у току на путним правцима Сарајево - Вогошћа, Добој - Маглај, Јајце - Црна Ријека, Бихаћ - Босански Петровац /дионици Рипач - Дубовско/ на дионици ауто-пута Зеница сјевер - Зеница југ и на путу Јајце - Доњи Вакуф у тунелу “Скела”.

Због радова на дионици магистралног пута Житомислићи - Почитељ долази до обуставе саобраћаја у терминима од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана