Модернизацијом пољопривреде оживљавају села 

Милијана Латиновић
Модернизацијом пољопривреде оживљавају села 

Зајечар - Оживљавање српског села један је од циљева компаније “Делта холдинг”, која је крајем прошле године у селима Мала Јасикова и Дубочане у Зајечару покренула пројекат “Наше село”, у којем учествује 40 домаћинстава.

Пројекат подразумијева едукације, инвестиције уз помоћ кредита Ерсте банке за које камате плаћа “Делта Аграр” и унапређење друштвеног живота. Како све то изгледа протеклих дана увјерили су се новинари из Републике Српске, Хрватске, Македоније, Словеније и Бугарске, који су са предсједником компаније “Делта холдинг” Мирославом Мишковићем и његовим сарадницима посјетили село Мала Јасикова.

У оквиру пројекта обновљена је и школа у том селу, коју похађа 11 малишана.

- Сматрамо да без школе село одумире, јер без ње нема ни интересовања младих парова да остану на свом имању. Желимо да покажемо да се у српском селу може живети квалитетно као у селима Немачке, Аустрије или Словеније - рекла је вођа пројекта “Наше село” Тијана Копривица. 

Осим тога, новинари су у пратњи стручног тима “Делта холдинга”, током дводневног боравка у Зајечару, обишли и воћњак те компаније који се простире на око 200 хектара, те фарму оваца и видјели како се уз помоћ знања стеченог широм свијета, уз велики труд и савремене методе постижу врхунски резултати. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана