Министарство просвјете и културе Српске: Додјела Светосавске награде у јануару

Срна
Foto: Илустрација/Архива

БАЊАЛУКА- Министарство просвјете и културе Републике Српске додијелиће у јануару Светосавске награде истакнутим наставницима из основних и средњих школа, те васпитачима и стручним сарадницима из предшколских установа у Српској за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика, односно дјеце у претходној школској години.

Светосавска награда додјељује се за изузетне резултате у области васпитања и образовања и залагање у раду са дјецом, те допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Српској и састоји се од Светосавске повеље и новчане награде, у складу са законима и подзаконским актима којима је посебно дефинисана додјела награде за сваки ниво образовања и васпитања.

Из ресорног министарства је саопштено да ће, у односу на претходну годину, када су први пут уручене Светосавске награде истакнутим наставницима предметне и разредне наставе у основним школама, ове године бити додијељене и истакнутим наставницима средњих школа, односно васпитачима и стручним сарадницима у предшколским установама, што је дефинисано и предметним подзаконским актима.

"Светосавском наградом желимо додатно указати на значај и вриједност позива васпитно-образовних радника, те наградити сваки допринос развоју и унапређењу нашег васпитно-образовног система. Министарство овом наградом жели и да захвали васпитно-образовним радницима за посвећеност у раду са дјецом и ученицима, те квалитетном усмјеравању од њиховог најранијег узраста до тренутка када се опредјељују за животна занимања", рекла је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Она је додала да се додјељивањем Светосавске награде указује и на просвјетитељску улогу васпитно-образовних радника, те на њихов значај у очувању светосавског националног, културног и духовног идентитета српског народа.

"Васпитно-образовни радници граде сигурну будућност Српске исправним васпитањем и образовањем предшколаца, основаца и средњошколаца", рекла је Тривићева.

Конкурс за додјелу Светосавске награде истакнутим наставницима из основних и средњих школа у Републици Српској, те васпитачима и стручним сарадницима из предшколских установа биће расписан 1. децембра.

Додјела Светосавске награде најзаслужнијим кандидатима по расписаним конкурсима биће организована 28. јануара.

На првој додјели Светосавске награде, 28. јануара ове године, за изузетне резултате у васпитању и образовању у школској 2018/2019. години Светосавском повељом, новчаном наградом и медаљоном са ликом Светог Саве награђена су 24 наставника разредне и предметне наставе у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана