Министарство пољопривреде: Нисмо надлежни за регулисање цијена дрвних прерађевина

ГС
Министарство пољопривреде: Нисмо надлежни за регулисање цијена дрвних прерађевина

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске није надлежно за регулисање цијена дрвних прерађевина на тржишту, међу којима је и пелет, као ни гријања локалних заједница, те одбацује покушаје менаџера Града Бањалука Бојана Кресојевића који константно жели увући ово министарство у рјешавање ових проблема.

Како наглашавају у Министарству, цијена огревног дрвета за грађане Бањалуке који се грију путем Еко топлане, као и за све друге грађане Бањалуке и Републике Српске, захваљујући настојању Владе и овог министарства да заштити интересе грађана и привреде, није повећана.

Надлежности Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде су јасно одређене Законом о министарствима, те Законом о шумама, када је у питању сегмент шумарства.

- Понављамо још једном градском менаџеру и подсјећамо га да немамо надлежности по Закону о регулисању цијена, да регулишемо цијену дрвних прерађевина, па тако ни пелета, те су стога позиви на састанке овом министарству, на којима би се расправљало о томе, неозбиљни и говоре о неинформисаности градског менаџера - наводи се у саопштењу Министарства.

Истичу и да је захваљујући иницијативи овог министарства и Владе Републике Српске, забрањен извоз пелета, како би се задовољиле потребе домаћег становништва.

- Позивамо менаџера Града Бањалука да се бави својим послом, јер је гријање локалних заједница, па и Бањалуке, у њиховој надлежности, баш као и других градова и локалних заједница у Републици Српској. На крају морамо истаћи да сматрамо да се ради и о свјесном дезинформисању грађана у јеку предизборне кампање и пред сам почетак грејне сезоне, покушавајући скренути проблем гријања града на неко од министарстава или Владу Републике Српске, и на тај начин прикрити своју неодговорност што се раније није рјешавало питање гријања града, посебно када је у питању дио грађана који се грију на пеллет - закључују у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана