Министар Лучић посјетио српску породицу Ковачић из Ливна

Срна
Министар Лучић посјетио српску породицу Ковачић из Ливна

ЛИВНО - Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић посјетио је данас српску породицу Ковачић из Ливна која дуго година има проблем у вези са легализацијом куће и дворишта и чији ће чланови, кажу, бити принуђени да напусте свој дом уколико градске власти поруше приступ породичној кући.

Лучић је најавио да ће се обратити омбдусману за људска права да истражи комплетан случај и нагласио да српска породица Ковачић, која је остала у Ливну, за вријеме рата није имала проблеме, док их има данас, након 26 година.

“Приче градоначелника Ливна Дарка Чондрића и породице Ковачић се не слажу”, рекао је Лучић Срни.

Он је навео да је са градоначелником Ливна разговарао и о тешком положају Срба повратника у Ливно и истакао да је крајње вријеме да буду ријешени њихови проблеми.

“Ниједан Србин није запослен у Градској управи. Српска села су необновљена, без путева и струје, што свједочи о јако тешком положају Срба у Ливну”, напоменуо је Лучић и додао да ће радити на томе да буде олакшан повратнички живот у Ливну.

Он је данас посјетио и Цркву Успења Пресвете Богородице у Ливну и Спомен-костурницу Свете великомученице Марине гдје почивају мошти ливањских Срба које су током Другог свјетског рата на најсвирепији начин убиле усташе.

Лучић је истакао да ће у наредном периоду финансијски помоћи Цркву Успења Пресвете Богородице.

Парох Ливањски Предраг Црепуља изразио је наду да ће бити ријешен проблем Ковачића.

“Правда би требала бити једнака за све. Ми бисмо својим разликама требали да се поносимо, да влада мир и да нема сукоба”, рекао је Црепуља Срни.

Градоначелник Ливна Дарко Чондрић није желио да коментарише за медије проблем породице Ковачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана