Минић остаје на челу Ловачког савеза Републике Српске

Срна
Минић остаје на челу Ловачког савеза Републике Српске

БАЊАЛУКА - Саво Минић биће предсједник Ловачког савеза Републике Српске и наредне четири године, одлучено је на данашњој изборној скупштини у Бањалуци.

Минић, задовољан подршком коју је добио, истакао је да му је она и велика обавеза, те напоменио да су ловци једина цивилна организација којој је држава повјерила ношење и употребу оружја и дала своје природни богатство на кориштење.

- Тврдим да је Савез јак као никада раније, имамо подршку Владе Српске, као ниједан савез у региону и очекујем још много корисних пројеката - рекао је Минић.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да је ресорно министарство ове године издвојило 400.000 КМ, које су путем конкурса додијељена ловачким удружењима.

- Осим тога, издвојили смо додатних 240.000 КМ за израду информационог система и са поносом могу да кажем да ће Ловачки савез Српске имати први такав систем од земаља у окружењу - рекао је Пашалић новинарима и појаднио да ће тај систем омогућити да у сваком тренутку буду доступне прецизне и тачне информације са терена.

Пашалић је навео да Министарство, осим финансијске, Савезу даје подршку и у законодавном смислу, како би ловство што боље и лакше функционисало.

- Од ове године одлучили смо да ловне карте и ловне дозволе издаје Савез, а не Министарство као што је то до сад био случај. Много посла је урађено претходних година, а вјерујем да ће на радост велике армије ловаца и у наредном периоду Савез јачати на свим нивоима - рекао је Пашалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана