Милуновић: Побољшати положај лица са инвалидитетом

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА- Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изразио је наду да ће све досадашње и будуће активности Владе Српске допринијети побољшању положаја лица са инвалидитетом и њиховој потпуној социјалној укључености у друштво.

Милуновић је, поводом Међународног дана лица са инвалидитетом - 3. децембра, истакао да је побољшање положаја овог дијела популације један од стратешких циљева Републике Српске.

Он је свим лицима са инвалидитетом у Републици Српској пожелио да их здравље добро служи и да пронађу што више разлога за личну и породичну срећу, саопштено је из ресорног министарства.

Из Министарства подсјећају да је Влада Републике Српске у претходном периоду предузела низ мјера и активности које имају за циљ побољшање друштвеног положаја ове популације, те истичу да је Република Српска прва у региону регулисала запошљавање ових лица посебним законским прописом.

На основу Закона о професионалној рехабилитацији, оспособљавању и запошљавању лица са инвалидитетом, од 2006. до 31. октобра 2021. године, преко надлежног фонда, запослено је 2.319 лица из ове популације, од којих 1.971 ратни војни инвалид.

За запошљавање је утрошено 6.477.437 КМ, а послодавцима који запошљавају лица са инвалидитетом враћено је 42.353.646 КМ доприноса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана