Милуновић: Обиљежавање Дана српског јединства важан догађај

Срна
Милуновић: Обиљежавање Дана српског јединства важан догађај

ЈАГОДИНА - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике српске Душко Милуновић присуствовао је данас у Јагодини свечаности посвећеној генералима и ратним командантима војних и полицијских јединица Србије и Српске поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.


Милуновић је рекао Срни да је обиљежавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе важан догађај, те да је тим поводом данас у Јагодини организован пријем генерала Републике Српске, Србије и ратних команданата.

"При пут су се окупиле старјешине, највиши официри са обје стране Дрине, који су заједно ратовали и који се нису видјели скоро 30 година", истакао је Милуновић.

Он је изразио очекивање да ће овај празник у наредном периоду бити још величанственије обиљежен и да ће на бројним мејстима у Српској и Србији бити истакнута национална застава.

Милуновић је демантовао информације БН телевизије да је свим запосленим у Влади Српске наложено да вечерас морају доћи на скуп код Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

"То је једна бесомучна лаж", рекао је Милуновић.

Он је навео да Министарство за сва обиљежавања редовно упућује позиве свим министарствима, невладиним организацијама и представницима институција на нивоу БиХ.

"Нигдје се не помињу радници и никоме није наређено да иде тамо", рекао је Милуновић.

Он је изразио жаљење што на Дан српског јединства неки покушавају да лажима убаце сјеме раздрора међу Србе.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана