Милош Маврак ослобођен свих оптужби за злочине у Билећи

Срна
Милош Маврак ослобођен свих оптужби за злочине у Билећи

САРАЈЕВО - Суд БиХ доставио је исправку саопштења у којем је наведено да је Милош Маврак, оптужени у предмету "Борис Бошњак и други", у цјелости ослобођен оптужбе за злочин почињен у Билећи 1992. године.

Суд БиХ је у јуче саопштио да је Маврак дјелимично ослобођен оптужбе за кривично дјело за које се теретио.

Суд БиХ јуче је осудио Бориса Бошњака, Миодрага Грубачића и Илију Ђајића, који су се теретили за ратне злочине над несрпским становништвом у бившој касарни "Моша Пијаде" у Билећи на укупно 21 годину затвора.

Бошњак је осуђен на 10 година, Грубачић на пет, а Ђајић на шест година затвора.

Бошњак и Ђајић дјелимично су ослобођени оптужбе да су у оквиру широког и систематичног напада војних, паравојних и полицијских снага Републике Српске, усмјереног против цивилног бошњачког и хрватског становништва општина Мостар, Гацко, Невесиње, Билећа и Столац, као припадници Војске Републике Српске, а као саизвршиоци, вршили прогон те нечовјечно поступали у намјери наношења велике патње код више особа, чиме би починили кривично дјело злочини против човјечности.

Бошњак је, према оптужници, био припадник Седмог батаљона Војне полиције Војске Републике Српске и обављао дужност командира страже, док су остала тројица били стражари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана