Милион КМ подстицаја за мала и средња предузећа у Српској

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је данас јавни позив за додјелу око милион КМ подстицаја за мала и средња предузећа у Српској.

Циљ је да се пружи подршка јачању, развоју, промоцији и динамичнијем расту малих и средњих предузећа у Републике Српске.

За подстицаје за дигиталну трансформацију, техничке иновације и очување старих и умјетничких заната и домаће радиности планирано је 820.000 КМ, а за подстицаје за организовање заједничког наступа малих и средњих предузећа на сајму, односно изложби и за организовање сајма, односно конференције, планирано је 187.000 КМ.

"Подстицајима чији је предмет дигитална трансформација суфинансирају се искључиво нови пројекти са 80 одсто вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 10.000 до 30.000 КМ", појаснили су из Министарства привреде и предузетништва.

Подстицајима чији је предмет техничка иновација суфинансирају се искључиво завршени пројекти са 50 одсто вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 3.000 до 60.000 КМ.

За очување старих и умјетничких заната и домаће радиности суфинансирају се искључиво нови пројекти са 80 одсто вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 1.000 КМ до 5.000 КМ.

За организовање заједничког наступа малих и средњих предузећа на сајму, односно изложби, суфинансирају се искључиво нови пројекти са 80 одсто вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 7.000 КМ до 30.000 КМ.

За организовање сајма, односно конференције суфинансирају се и завршени и нови пројекти са 50 одсто вриједности оправданих улагања за завршене пројекте и 80 одсто од вриједности оправданих улагања за нове пројекте. Вриједност оправданих улагања може бити у распону од 7.000 КМ до 30.000 КМ.

Јавни позив је отворен до 25. августа, а детаљи о условима, критеријумима и поступку додјеле подстицајних средстава, као и сви потребни обрасци за подносиоце захтјева, налазе се на интернет страници Министарства привреде и предузетништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана