Милићи: За реконструкцију водоводне и канализационе мреже 840.060 КМ

Агенције
Милићи: За реконструкцију водоводне и канализационе мреже 840.060 КМ

МИЛИЋИ - У Милићима је почела реконструкција водоводне и канализационе мреже у урбаном дијелу општине, за коју су Влада Србије и општина обезбиједиле 840.060 КМ, колико износи и уговорена вриједност радова.

Замјеник начелника општине Марко Савић рекао је Срни да је овим пројектом предвиђена реконструкција секундарне водоводне мреже и дијелова кишне и фекалне канализације. 

У укупном износу обезбијеђено је суфинансирање кроз програм помоћи Владе Србије Републици Српској од 586.749 КМ (300.000 евра), уз учешће општине од 253.311 КМ кредитних средстава. 

Савић је објаснио да је општина преузела и трошкове пројектовања, које је урадила бањалучка пројектантска куће "Урбис", као и ревизије и надзора у укупном износу од 20.000 КМ. 

"Предвиђено је да се радови заврше до краја године. На рокове ће утицати временске прилике, као и друге непредвиђене околности", рекао је Савић. 

Он је навео да су у току радова планирана повремена и краткотрајна искључења потрошача са водиводне мреже, која ће бити најављена на општинском сајту и путем локалних медија. 

"Све ово радимо како би омогућили несметано и квалитетније водоснабдијевање", рекао је Савић. 

Радове обавља милићки "Грамел", предузеће које је пословни дио Групације "Боксит".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана