Милићи обиљежавају Дан општине; Награде и признања појединцима, институцијама, удружењима

ГС
Милићи обиљежавају Дан општине; Награде и признања појединцима, институцијама, удружењима

Премијер Републике Српске Радован Вишковић данас је у Милићима, поводом Дана општине - 31. марта, положио вијенац палим српским борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату на Централни споменик у Парку великана.

Пошту палим српским јунацима одали су и општински званичници, као и представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Вишковић је истакао да се поносом може рећи да је ова општина за 31 годину постојања изградила све потребне институције за нормалан живот грађана и најавио да ће Влада наставити са радом на стварању нових радних мјеста која ће запосленима омогућити услове да остану и опстану у овој локалној заједници.

- Треба да наше школе, обданишта и вртићи буду пуни дјеце и онда ћемо рећи да смо успјели - рекао је Вишковић. 

Начелник Милића Марко Савић истакао је да су борци који су изнијели терет Одбрамбено-отаџбинског рата најзаслужнији за очување ове општине, као и одбрану цијеле Републике Српске.

- 231 борац са територије Милића положио свој живот за одбрану Републике Српске и очување ове општине - подсјетио је Савић.

Обиљежавање Дана општине настављено je у сали Скупштине општине радним састанком са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом.

На свечаној сједници ће бити уручене општинске награде и признања појединцима, институцијама, удружењима и организацијама који су допринијели развоју Милића у прошлој години.

Признање "Златни грб општине Милићи" са признањем "Повеља општине Милићи", биће уручено Јавној установи "Воде Републике Српске" и Покрајинској влади Војводине.

"Грб општине Милићи" са признањем "Повеља општине Милићи" биће додијељени и Организацији резервних војних старешина Нова Пазова на челу са предсједником Зденком Гашићем, те Миливоју Ћирковићу и Браниславу Спасојевићу.

"Златна повеља општине Милићи" постхумно ће бити додијељена Радомиру Димитрићу. "Посебна повеља општине Милићи" биће уручена трговини и пекари "САН", а "Повељу општине Милићи" добиће "Призма".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана