Милићи: 90 нових радних мјеста у фабрици вриједној 2,2 милиона

ГС
Милићи: 90 нових радних мјеста у фабрици вриједној 2,2 милиона

МИЛИЋИ - Начелник општине Милићи Марко Савић данас је, у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића, предао власнику фирме Див трејд - Бирач Зорану Кнежевићу из Бачке Паланке кључева фабричке хале у Индустријској зони Подгора.

Начелник општине Милићи Марко Савић данас је, у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића, предао власнику фирме Див трејд - Бирач Зорану Кнежевићу из Бачке Паланке кључева фабричке хале у Индустријској зони Подгора.
Вишковић - Кнежевић - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић - КнежевићФото: Уступљена фотографија
Ово је најважнији пројекат на подручју ове локалне заједнице вриједан 2,2 милиона КМ који ће омогућити отварање 90 нових радних мјеста.

Вишковић је изразио задовољство што се отварају нова радна мјеста у реалном сектору, захваливши Покрајинској влади Војводине која је заједно са Владом Републике Српске и општином Милићи издвојила средства да хала за производни погон буде саграђена.

Он је истакао да ће Кнежевић већ од понедјељка поставити опрему и запослити 90 радника, што је велики бенефит не само за Милиће, већ и за Републику Српску.

- Објекат нисмо градили, а да не знамо за кога градимо. Прво смо нашли Кнежевића који је рекао да дио производње жели да пренесе у Републику Српску тако да није ништа непознато и експериментално него је ријеч о сигурном привреднику значајном у Србији - рекао је Вишковић, појашњавајући да је хала намјенски изграђена.

Савић изразио је задовољство што је церемонија уручивања кључева управо на Дан општине Милићи - 31. марта, истичући да је ријеч о најважнијем пројекту који се реализује на подручју ове локалне заједнице.

- Нова радна мјеста су услов останка и опстанка људи у овој локалној заједници. Захвалио бих свим људима који су помогли да имамо овај објекат у Индустријској зони Подгора, прије свега Влади Републике Српске на челу са премијером Вишковићем који су уложили укупно 1,2 милиона КМ у изградњу ове хале као и предсједнику покрајинске Владе Војводине Игору Мировићу која је донирала око пола милиона КМ - рекао је Савић.

Савић је навео да је општина Милићи у овај пројекат уложила 500.000 КМ, изразивши захвалност што је инвеститор Кнежевић одлучио да покрене постројење у овој локалној заједници, преноси РТРС.

Предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић изразио је задовљство што је заједничким финансијским средствима изграђено постројење у Милићима, што је омогућило привреднику из Бачке Паланке да покрене постројење и запосли 90 људи.

Мировић је рекао је да је ово примјер вишегодишње добре сарадње Поркајинске владе и Владе Републике Српске.

- То значи да ће људи остајати у Милићима и да неће бити миграција према Новом Саду и Београду те се на тај начин и кроз нове пословне аранжмане очувати општина и градити нови погони. Ово је примјер вишегодишње добре сарадње Покрајинске владе Војводине и Владе Републике Српске - рекао је Мировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана