Милић: Нема више ангажовања лица по уговору о привременим пословима и Влади дистрикта

Срна
Милић: Нема више ангажовања лица по уговору о привременим пословима и Влади дистрикта

БРЧКО - Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је да је Влада дистрикта донијела одлуку о измјенама Правилника о раду службеника и намјештеника у органима јавне управе дистрикта према којима, између осталог, више неће бити могуће ангажовање лица по уговору о привременим и повременим пословима.

Милић је рекао новинарима да су измјенама Правилника, које ће ступити на снагу 1. јануара, прописане јасне процедуре запошљавања које подразумијевају расписивање јавног позива, одговарајуће критеријуме, бодовање и избор најуспјешнијих кандидата.

Он је навео да је Влада, на приједлог Одјељења за јавне послове, донијела закључак у којем је, на основу претходних анализа, предложила да будућа контакт тачка за гранични мост преко ријеке Саве буде на почетку или на крају обилазнице, односно у насељима Горице или Гредице, те да ће коначну одлуку о томе донијети Скупштина.

"У наставку сједнице ћемо имати и одлуку о формирању радне групе која би, уз стручне консултантске услуге екстерног типа, требало да одреди и најприхватљивију трасу будућег ауто-пута који иде из правца Сарајева, односно Бањалуке кроз Брчко", рекао је Милић.

Милић је напоменуо да би у наставку редовне сједнице Владе наредне седмице требало да буде усвојен и Правилник о подстицају у пољопривреди.

Он је додао да су договорени задаци и обавезе органа управе и других институција у процесу кандидовања тачке дневног реда на Владу ради одређивања критеријума за исплату средстава једнократне помоћи за лица која се налазе на евиденцији Завода за запошљавање.

"Ми смо једна од ријетких, ако не и једина средина која је посегнула за том врстом подршке. За ове намјене издвојено је милион КМ, с тим што ће Завод за запошљавање придружити одређен износ властитих средстава, уколико буде потребе. Грађани ће добити ова средства и водићемо рачуна да буду поштеђени стајања у редовима. Највероватније ће се исплата вршити преко поштанских оператера", појаснио је Милић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана