Милић, Чубриловић: Република Српска највећи донатор дистрикта Брчко

Срна
Милић, Чубриловић: Република Српска највећи донатор дистрикта Брчко

БРЧКО - Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је након састанка са предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем да Српска дистрикту и даље испоручује електричну енергију по повољнијој цијени, те да је по том основу његов највећи донатор.

Милић је рекао новинарима да је са Чубриловићем разговарао о усклађивању и измјени законодавства, будући да се Закон о пензијско-инвалидском осигурању Републике Српске директно примјењује у дистрикту, а када је ријеч о полицијским службеницима дистрикта за њих не вриједи одредба о пет плата у смислу одређивања висине пензије.

"Потребно је ускладити одређене законе на нивоу Републике Српске како бисмо и тим полицијским службеницима изашли у сусрет", навео је Милић.

Он је додао да је на састанку било ријечи и о остваривању права на подстицаје у случајевима када пребивалиште и земљиште подносиоца захтјева нису на истој територији.

"Ту има одређених проблема и то су питања која ћемо настојати да ријешимо на неком оперативном нивоу, али и уз подршку предсједника Народне скупштине Српске", истакао је Милић.

Он је додао да је разговарано и о важним инфраструктурним пројектима, као што су изградња дионица ауто-путева из правца Вукосавља према Бијељини и из правца Сарајева према Београду, које ће ићи преко Брчког.

"То је низ заједничких интереса на чијој реализацији ћемо радити у наредном периоду и, ако будемо имали овакву сарадњу као до сада, са успјехом ћемо их окончати", рекао је Милић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана