Милан Петровић нови предсједник прњаворског СДС-а

Срна
Милан Петровић нови предсједник прњаворског СДС-а

ПРЊАВОР - Милан Петровић нови је предсједник Општинског одбора СДС-а Прњавор, док је на чело Извршног одобра именован Милан Алкесић, саопштено је данас на конференцији за новинаре представника СДС-а у Прњавору.

Члан Предсједништва СДС-а Немања Васић тврди да у Општинском одбору ове странке у Прњавору нема раскола и да ће старији чланови подржати млађе предстојећим локалним изборима.

Васић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да је задовољан што се реализује његов концепт очувања јединства и подмлађивања странке.

"ОО СДС Прњавор сматрао је да не би било добро у изборној години улазити у унутарстраначке изборе, па смо прибјегли статутарном праву да ја поднесем оставку, а да замјеник Милан Петровић преузме функцију предсједника ОО до сљедећих страначких избора. На његово мјесто за предсједника Извршног одбора дошао је Милан Алексић", појаснио је Васић.

Он је додао да су Петровић и Алексић испрофилисани као кандидати за предстојеће локалне изборе и да у наредних 15 дана та два имена иду на терен у мјесне одборе на потврду.

"Након тога би требало званично да буде потврђено да ће Милан Петровић бити кандидат за носиоца листе у Скупштини општине, а Милан Алексић кандидат СДС-а за начелника општине Прњавор", прецизирао је Васић, који каже да остаје члан Предсједништва и Главног одбора СДС-а, као и члан ОО и ИО ове странке у Прњавору.

Новоименовани предсједник ОО СДС Прњавор Милан Петровић се нада да ће Васић сада још више и јаче да помаже младима да побиједе на предстојећим изборима.

Он је изразио и безрезервну подршку страначком колеги Алексићу, као кандидату за начелника општине на предстојећим локалним изборима.

Предсједник ИО СДС Прњавор Милан Алексић истакао је да је пред њим и Петровићем велики и одговоран посао, као и многи изазови.

"Сматрамо да имамо снагу, памет, способност да у СДС унесемо нову енергију, да поспјешимо њену организацију, да у рад уведемо нове, младе људи, али и људе који нису имали прилику да обављају било какве функције", навео је Алексић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана