Михајловић: Изјаве о "Бук Бијелој" из Сарајева И Подгорице су политичке

Срна
Foto: Тањуг

БЕОГРАД - Министар рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић оцијенила је да недавне изјаве у Сарајеву потпредсједника црногорске Владе Дритана Абазовића и из ФБиХ да ће пројекат "Бук Бијела" угрозити животну средину у Црној Гори, представљју директно нарушавање енергетске безбједности региона и имају искључиво политичку позадину.

"То је покушај заустављања изградње било ког електроенергетског капацитета који користи обновљиве изворе енергије. Позадина је несумњиво и искључиво политичка", рекла је Михајловићева.

Она је за "Вечерње новости" истакла да је однос Србије и Републике Српске омиљена тема дневнополитичких активности оних којима та сарадња смета, те додала да није примијетила ставове неког од стручњака у области животне средине, већ само наводе политичара са различитим дневнополитичким интересима.

Са друге стране, навела је Михајловићева, енергетска безбједност је важно питање за цијели регион, и у смислу производње електричне енергије и диверсификације праваца и извора снабдијевања гасом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана