Мектић: Одлуке ћу доносити у складу са својим ставовима

Срна
Мектић: Одлуке ћу доносити у складу са својим ставовима

САРАЈЕВО - Посланик СДС-а у Представничком дому Парламента БиХ Драган Мектић није могао да потврди да ли ће убудуће подржавати одлуку СДС-а када је ријеч о раду посланика из Републике Српске у Парламенту БиХ, изразивши наду да ће имати могућност да одлуке доноси у складу са својим ставовима.

- Тамо гдје сам директно биран и добио мандат тражим и желим да имам потпуно право да одлучујем у складу са својим ставовима и савјешћу, јер сам за то одговоран народу, посебно бирачима који су гласали за мене - рекао је Мектић.

Он није хтио да коментарише закључке са посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, истичући да су их посланици донијели у оквиру Устава, закона и својих надлежности.

- Искрено не бих коментарисао закључке Народне скупштине Републике Српске, зато што посланици имају и легално и легитимно право да одлучују о таквим стварима. Ја ни на који начин не бих могао ни да оспоравам, нити да подржавам закључке Народне скупштине, нити има потребе за тим - рекао је Мектић.

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су синоћ информацију у вези са антидејтонским дјеловањем Уставног суда БиХ и осам закључака којима се обавезују представници Српске у инстутицијама БиХ да у Парламентарној скупштини БиХ предложе усвајање закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана