Медвједица напала стадо оваца на Влашићу ВИДЕО

ГС
Медвједица напала стадо оваца на Влашићу ВИДЕО

На друштвеним мрежама се данас појавио снимак напада медвједице на стадо оваца у влашичком насељу Мудрике.

Том приликом, медвједица је напала овцу и убила је.

Срећом, није напала никога од мјештана, те су је у страху покушавали на све начине отјерати.

Ову информацију за портал Радиосарајево.ба потврдио је Енес Ибрак, предсједник Ловачког друштва Средњобосанског кантона.

“Медвједица је са два младунца дошла у влашичко насеље Мудрике те убила једну овцу. На сву срећу, није напала мјештане”, изјавио је Ибрак.

Према његовим ријечима, медвједица је навикла на људе и није се много узнемирила након што су је мјештани покушали отјерати.

“Медвједица је дан раније била у једном селу који се налази ту у близини. С обзиром да на том подручју није нашла ништа занимљиво, дошла је у село Мудрике. Навикла је на људе и због тога ју је тешко отјерати с тог подручја”, рекао је предсједник Ловачког друштва СБК.

С обзиром да се је на снимку написано да је у току хајка на медвједицу, то значи да се отјера с тог локалитета, нипошто се не смије убити.

“Сезона је парења и законски је забрањено убијати медвједе. Федерално министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства даје дозволу за одстрел”, додао је Ибрак.

Из Министарство унутрашњих послова Средњобосанског кантона поводом кажу да тренутно немају службени записник овог случаја.

“Немамо службени записник, нити нам је било шта пријављено”, кратко су за Радиосарајево.ба рекли из МУП-а СБК.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана