Маске и рукавице за свако домаћинство у Херцеговини

Срна
Маске и рукавице за свако домаћинство у Херцеговини

ТРЕБИЊЕ - Савез општина и града источне Херцеговине урадиће све да у наредним данима свако домаћинство у овој регији добије заштитне маске и рукавице, а све с циљем спречавања ширења вируса корона, рекао је извршни директор овог савеза Лука Петровић.

“Мјера ношења маски и рукавица и мјере дезинфекције су јако битне. Зато смо ми одлучили да произведемо или да наручимо ову опрему и да свака кућа у Херцеговини добије два пара рукавица и по двије маске који ће служити људима када иду на јавно мјесто или у набавку”, истакао је Петровић.

Он је нагласио да је став овог савеза да се што прије почне са дезинфекцијом улаза у све локалне заједнице.

“Проширили смо ту мјеру на начин да сва привредна лица и домаћинства, али и јавне установе, предузећа и хаустори испред својих дворишта или улаза поставе сунђере одговарајућих димензија, а да домови здравља обезбиједе дезинфекционо средство и да обуче људе како то да мијењају”, рекао је Петровић, који је и генерални директор “Електропривреде Републике Српске”.

Он је истакао да је “Електропривреда Републике Српске” обезбиједила новац и наручила 10 респиратора који ће бити подијељени болницама широм Српске.

“Сматрамо да је потребно да оснажимо наш медицински систем и на тај начин Електропривреда жели да да скроман допринос у овом тренутку, што не значи да нећемо реаговати и у даљем временском периоду. Што се тиче управе матичног предузећа, ми смо одлучили да пола својих примања одвајамо у Фонд солидарности Републике Српске, сматрамо да је то право мјесто у које треба да се слива новац од разних донација који ће сигуран сам отићи у праве руке”, рекао је Петровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана