Марчета: Србима у ФБиХ послије 27 година све уништено

СРНА
Марчета: Србима у ФБиХ послије 27 година све уништено

ДРВАР - Срби у Федерацији БиХ /ФБиХ/ немају никаква права, а колико су запостављени показује инфраструктура Дрвара, Гламоча и Босанског Грахова, гдје је и послије 27 година од рата све уништено и порушено, изјавио је Срни предсједник Удружења протјераних грађана општине Дрвар Миле Марчета.

"Српски повратници у ФБиХ испали су потрошни материјал - све нам је уништено и пропало, немамо никаквих права ни послије толико година од потписивања Дејтонског споразума", навео је Марчета.

Према његовим ријечима, чињеница је да су Срби у ФБиХ "кажњени" управо зато што су подржали Дејтонски мировни споразум. "У наредном периоду направићемо један округли сто на који ће бити позвани представници власти на свим нивоима у БиХ да би се дало до знања колико тешко живе Срби у ФБиХ", рекао је Марчета и доао да ће бити упорни у томе да Дејтон буде поштован.

Пуних 27 година навршило се данас од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак. Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана