Мандић поклонио Биљани Чекић златник са ликом Светог Василија

Срна
Мандић поклонио Биљани Чекић златник са ликом Светог Василија

ПОДГОРИЦА - Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић данас је у Подгорици Билјани Чекић, која је глумила малу Дару из Јасеновца у истоименом филму Предрага Антонијевића, поклонио златник са ликом Светог Василија Острошког са желјом да ово остваренје буде успјешно представљен за награду “Оскар”.

Он је разговарао са Билјаном, нјеним оцем Радованом Чекићем и сценаристом овог историјског филма Наташом Дракулић.

“Свака част овим људима на ономе што су урадили за наш народ, а драга Дара ће остати као печат једног тешког страдања Срба, али и велике историјске лекције. Хвала ти, Даро!”, рекао је Мандић.

Он је навео да нема Србина у Црној Гори који није плакао гледајући филм “Дара из Јасеновца” и пожелио јој да је чува Свети Василије Острошки.

Током срдачног сусрета, Мандић је указао на значај филма “Дара из Јасеновца” за цијели српски народ и да се страдање које се десило у концентрационом логору Јасеновац у Другом свјетском рату никада више не понови и не заборави.

Мандић, који је и лидер Демократског фронта, поклонио је Радовану Чекићу икону Светог Василија, а графику сценаристи Наташи Дракулић, уз захвалност што је пренијела тако успјешно кроз филм сву муку српског народа страдалог у Јасеновцу.

Глумица Биљана Чекић и њен отац биће гости у емисији Дражена Живковића “Слободна зона”, која је на програму телевизије “Прва” у Црној Гори сутра у 20.00 часова.

Америчка академија филмских умјетности и наука објавила је листу од 366 филмова који су погодни кандидати за “Оскара” за најбољи филм, а међу њима је и остварење из Србије “Дара из Јасеновца” режисера Предрага Антонијевића.

Овај филм претходно није ушао у ужи избор за најбољи страни филм, али се налази на укупној листи кандидата који се разматрају за најбољи филм године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана