Магла успорава саобраћај

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) одвија по мокрим и клизавим коловозима, а додатан опрез потребан је због магле, која је мјестимично густа на дионицама у нижим предјелима, у котлинама и дуж ријечних токова, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Учестали су одрони на свим дионицама у усјецима и поред камених косина, а посебно на регионалном путу Кнежево-Угар-Турбе.

Због реконструкције магистралног пута Драксенић-Врбашка једна-Врбашка два, обустављен је саобраћај за све категорије возила, осим возила којима се врши достава на територији општине, локалног становништва и возила хитних служби. Саобраћај се преусмјерава на алтернативни правац Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Кобаш-Дервента-Жировине и Жировине-Врхови, Бакрачуша-Невесиње, Руданка-Добој један, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Бањалука (Рударска)-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Бистрица-Пале један и Бистрица-Подграб један, Шипово-Ново Село, Тедин Хан-Криж.

Због радова у тунелу "Угар", на магистралном путу МИ-101 дионица Црна Ријека-Угар измијењен је режим саобраћаја.

Ради бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз (ГП) Шћепан Поље, од 8.00 до 16.00 часова долазиће до 30-минутних обустава саобраћаја и 10 минута пропуштања возила.

Због деминирања до 15.00 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у Војковићима, Горњим Божинцима и Клакару Доњем уз десетоминутно пропуштање возила.

Због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово, саобраћај се повремено обуставља у времену до 17.00 часова у трајању до један час.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

До 25. децембра на дионици Ланишта-Марковић Поље саобраћај ће бити повремено обустављан до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 15 минута пуштања саобраћаја, усљед деминирања на подручју локалне заједнице Ланишта (локалитет иза Цркве).

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни терет превози се путем Станић Ријека-аутопут-Бањалука, а возачи треба да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза и за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана