Магла у вишим предјелима на подручју Мркоњић Града и Кнежева

Срна
Магла у вишим предјелима на подручју Мркоњић Града и Кнежева

БАЊАЛУКА - Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) одвија несметано, по мјестимично влажним или мокрим и клизавим коловозима у подручјима гђе је током ноћи падала киша, а видљивост је због магле и ниске облачности смањена у вишим пређелима на подручју Мркоњић Града и Кнежева, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

БиХ од понеђељка, 1. јуна, отвара границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина у Републици Српској и ФБиХ могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Приједор-Козарац, локалитет Калате, саобраћај се одвија двосмјерно, успорено, обилазницом уз магистрални пут.

У току је изградња МХЕ, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и због изградње раскрснице на дионици магистралног пута Горња Вијака један-Дервента и регионалног пута Горња Вијака један-Горња Вијака два.

Због радова на магистралном путу Дрињача-Милићи-Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је неопходна опрезнија и спорија вожња.

У току је и реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице током изградње моста преко ријеке Врбас мијења се режим саобраћаја и регулише привременом сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Повремене обуставе саобраћаја у истом интервалу актуелне су због деминерских радова и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци".

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

На истом магистралном путу, али на дионици Модрича један-Вукосавље/Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше, до 31. децембра биће измијењен режим саобраћања због рехабилитације коловоза.

У току је и изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком уз семафоре.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се, сваки дан осим неђеље, обуставља од 8.00 до 16.00 часова. Изван времена обуставе, саобраћа се наизмјенично, једном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, те радним данима од 7.00 до 17.00 саобраћај буде повремено обустављен максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика саобраћај је због клизишта успорен и наизмјеничан, као и на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Цазин-Скокови, Због радова, а алтернативни правци су Велика Кладуша-Бужим-Отока, Велика Кладуша-Ћоралићи-Гата-Каменица-Бихаћ и Цазин-Слатина-Мутин-Рајак.

Због санације моста преко ријеке Тиње, у мјесту Дреник, на путу Сребреник-Шићки Брод, саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због санације моста на дионици ауто-пута А-1 Високо-Какањ, код мјеста Добриње, саобраћај се одвија двосмјерно, супротном коловозном траком

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана