Лукач: Нова генерација ће часно бринути о безбједности грађана

Срна
Лукач: Нова генерација ће часно бринути о безбједности грађана

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач честитао је данас новој генерацији припадника Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/, те им поручио да поносно и часно носе своје црвене беретке и брину о безбједности грађана.

Лукач је навео да је данас у Центру за обуку Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у Бањалуци промовисана Осма класа и додијељени сертификати полазницима који су успјешно завршили обуку за полицајца-специјалисту у САЈ-у.

"Обуку је успјешно завршио 21 полазник, док четворо или петоро нису прошли ову веома захтјевну обуку и они ће бити распоређени на друге послове унутар МУП-а", рекао је Лукач новинарима, након додјеле сертификата.

Он је истакао значај што је САЈ-а подмлађен са 21 новим припадником.

"Био сам један од првих припадника Специјалне јединице 1992. године када је она формирана, те након 30 година имамо генерације младих момака у САЈУ-у који у то вријеме нису били ни рођени, тако да је то за њих већ историја коју они поштују и која их учи како да се понашају и шта значи бити припадник ове јединице", рекао је Лукач.

Он је сигуран да ће и нова генерација специјалаца часно и поносно да носе своју црвену беретку и униформу МУП-а Српске, те да се као најелитнија јединица брину о безбједности Републике Српске и њених грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана