Лукач кадетима: Часно и поштено носите униформу полиције Српске

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је данас у Бањалуци новој класи кадета да часно и поштено носе униформу и значку МУП-а Српске јер ће само на тај начин грађани имати повјерење у полицију.

Лукач је истакао да испуњава оно што је на почетку мандата поставио као циљ – подмлађивање полиције Републике Српске.

"То се види широм наших улица у Републици Српској и имамо добре одјеке са терена када је ријеч о понашању и раду младих полицајаца који су дали нови квалитет и снагу МУП-а и безбједност грађана у Српској", рекао је Лукач новинарима након свечаног почетка обуке за 186 кадета.

Директор Полиције Српске Синиша Кострешевић каже да подмлађивањем кадра желе да подигну и квалитет рада у полицији, те да је обука продужена за два мјесеца у којима ће кадети стицати додатна знања за обављање редовнх полицијских задатака.

Начелник Управе МУП-а за полицијску обуку Миле Шикман изјавио је да обука траје 14 мјесеци од којих осам спроводе на Полицијској академији, а шест у полицијским управама гдје ће одрадити приправнички стаж.

"Након тога слиједи стручни испит и тек тада ће бити спремни за самостално обављање полицијских послова", рекао је Шикман.

Кадет Јован Мркајић из Шековића вјерује да ће успјешно завршити обуку чиме ће постати трећи полицајац у својој породици.

"Надам се да ћу једног дана часно да обављам свој посао и стојим у строју са осталим полицијским службеницима", истакао је Мркајић.

Обуку је данас свечано започела 24. класа Полицијске академије и 10. класа за припаднике Специјалне антитерористичке јединице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана