Лукач: Биће инсталирано 46 камера у Мркоњић Граду због безбједности

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- Министар унутрашњих послова Драган Лукач истакао је да ће на подручју Мркоњић Града бити инсталирано 46 надзорних камера, које ће допринијети повећању безбједности свих грађана, те лакшем расвјетљавању кривичних дјела.

Лукач је након састанка са начелником општине Мркоњић Град Дивном Аничић изјавио да је ово један од пројеката које заједно реализују Министарство унутрашњих послова /МУП/ и општина Мркоњић Град.

"Општина би ускоро требало да распише конкурс за набавку камера, а МУП ће кроз елеборат и техничку подршку, инсталирање и даље одржавање тог система у будућности радити на много већој безбједности свих грађана Мркоњић Града", рекао је Лукач новинарима у Мркоњић Граду.

Он је подсјетио да МУП у сарадњи са локалним заједницама широм Српске реализује пројекте видео надзора са циљем контроле и превентиве и кривичних дјела и саобраћаја, али и за помоћ у истрагама како би се лакше открили починиоци кривичних дјела.

"Доћи ћемо у фазу да на подручју Мркоњић Града имамо безбједније окружење, да бисмо могли да управљамо и контролишемо и саобраћај, али и за спречавање и откривање кривичних дјела", навео је Лукач.

Према његовим ријечима, ово ће сигурно бити добра ствар за Мркоњић Град, као што се већ показало у већини општина у Републици Српској.

"У тим локалним заједницама МУП постиже много боље резултате у превенцији кривичних дјела и прекршаја како у саобраћају тако и из области општег криминалитета, али и много боље резултате на откривању кривичних дјела", нагласио је Лукач.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић захвалила је Лукачу за посјету и навела да он редовно долази у ово општину и води рачуна о раду Полицијске управе у Мркоњић Граду.

"Констатовали смо да нам је стање безбједности и саобраћаја и грађана и више него задовољавајуће, те да ће реализација овог пројекта безбједност подићи на још виши ниво", рекла је Аничићева.

Према њеним ријечима, локална заједница је спремна да распише тендерску процедуру за набавку и инсталацију надзорних камера.

"Ми већ сада разговарамо о њиховој набавци јер нам је безбједност наших грађана на првом мјесту. Мркоњић Град је општина на тромеђи путева, на граници са Федерацијом БиХ и наш циљ је безбједан град по угледу на градове широм Европе", додала је Аничићева.

Она је навела да ће реализација пројекта видео надзора олакшати рад припадницима МУП-а, те допринијети да се грађани Мркоњић Града осјећају сигурније.

Лукач је прије састанка са начелником општине посјетио Полицијску управу Мркоњић Град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана