Ловачко удружење "Фазан": У недјељу лов на шакала

Срна
Ловачко удружење "Фазан": У недјељу лов на шакала

ДОБОЈ - Ловачко удружење "Фазан" из Добоја организује у недјељу, 7. марта, трећу по реду ловну манифестацију "Шакалијада", а због епидемиолошких мјера лов на овог предатора одвијаће се са мањим бројем, односно до 40 учесника.

Предсједник Ловачког удружења "Фазан" Ведран Божичковић рекао је да је зборно мјесто окупљања локација Липа у 8.00 часова, а до 12.00 часова предвиђен је лов и пребројавање дивљачи.

"У складу са планом кориштења ловишта за ову годину ми смо обавезни да спроводимо редован план сузбијања предатора на подношљив број, као и пребројавање дивљачи, што ћемо у склопу жШајкалијадеж на ловном ревиру Вучијак", истакао је Божичковић.

Он је упозорио да је популација шакала у експанзији на подручју Крњина, Вучијака и Требаве и да на бројност утичу и позитивне временске околности.

"Чињеница је да овај предатор прави велику штету на фазанску, зечију, и у мањем обиму на срнећу дивљач", додао је Божичковић.

Он је најавио да ће у недјељу, 14. марта, бити организована и 21. по реду ловно-туристичка манифестација "Вучији дани на Озрену", која ће ове године због епидемиолошких мјера имати локални карактер са бројем учесника од око 40 ловаца, чланова удружења "Фазан".

"Вук се прати редовно. Због топлих услова није уочено да се спуштао у ниже предјеле, изузев мањег чопора од три јединке на локалитету Гостиља", рекао је Божичковић.


 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана