Лопаре: Позитиван ревизорски извјештај, 10 година пословања у суфициту

Srna
Лопаре: Позитиван ревизорски извјештај, 10 година пословања у суфициту

ЛОПАРЕ - Дом здравља Лопаре добио је позитиван ревизорски извјештај од Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за протеклу годину. Директор ове здравствене установе Желимир Нешковић рекао је Срни да је 2019. била година највећих улагања од настанка Дома здравља Лопаре до данас.

"У протеклој години отворен је објекат површине 240 метара квадратних који је изграђен сопственим средствима у износу од 400.000 КМ, гдје су смјештени Центар за базичну рехабилитацију, који је почео са радом у јуну ове године и стоматолошка служба", подсјетио је Нешковић.

Он је додао да је у протеклој години набављен ултразвучни апарат за шири спектар специјалистичких прегледа вриједан 46.800 КМ уз подршку општине Лопаре, мајевичке дијаспоре, Мирослава Којадиновића из Њемачке, као и бројних предузећа и појединаца.

"Унапређујемо наш рад, а све с циљем побољшања квалитета услуга", додао је Нешковић.

Он је захвалио особљу Дома здравља Лопаре као најзаслужнијима за постигнуте резултате и локалној заједници за несебичну помоћ и подршку која је резултирала да ова здравтствена установа послује цијелу деценију у суфициту, напомињући да је то ријеткост на овим просторима.

"Максималну подршку имамо од руководства општине Лопаре и то заједништво је плод добрих резултата постигнутих у области здравства и по то томе смо препознатљиви у регији", истакао је Нешковић.

Када је ријеч о будућим пројектима, Нешковић је најавио реконструкцију објекта у којем је смјештена Служба за радиолошку дијагностику и педијатријска амбуланта.

"Наставићемо да изграђујемо Дом здравља, још много пројеката је пред нама, наши грађани то заслужују, али и сви они који нам дају неизмјерну подршку да пратимо модерне технологије у области здрвства за добробит свих грађана", закључио је Нешковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана