Љубиша Араманда поново предсједник Планинарског савеза Српске

Срна
Љубиша Араманда поново предсједник Планинарског савеза Српске

ПРИЈЕДОР - За предсједник Планинарског савеза Републике Српске поново је именован Љубиша Араманда, док ће предсједник Скупштине Савеза бити Рајко Леканић.

Они су изабрани на данашњој изборној скупштини Савеза која је одржана у Приједору.

“У Републици Српској постоје 62 планинарска клуба и за разику од неких других, нама је ова пандемија погодовала јер смо добили велики број чланова, односно само ове године смо добили 1.500 нових чланова, што је повећало укупну цифру од око 5.000 планинара у Републици Српској”, рекао је Араманда новинарима.

Он је додао да то значи да овај савез већ добија другу категорију у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске.

“Само омасовљење Планинарског савеза и овог покрета, односно спорта, значи здрав живот, боравак у природи и превасходно зато што је здрав, а имамо и много наших чланова који се баве љековитим биљем и гљиварењем, тако да је то спој угодног с корисним”, рекао је Араманда.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић рекао је да је овом граду била част да је домаћин оваквог скупа, посебно јер Приједор има дугу традицију планинарења и има пет планинарских друштава.

“А ту је и Национални парко жКозараж који је угодан за све врсте планинарења”, додао је Павловић.

Он је навео да је присуство представника планинарских савеза из окружења значајно и са туристичког аспекта за град Приједор, истичући и значај добрих односа са тим савезима.

На овој изборној скупштини Планинарског савеза Републике Српске изабрани су и Управни и Надзорни одбор, Суд части, односно сви органи који су неопходни за рад овог савеза.

Захвалнице су, осим заслужним члановина Планианрског савеза и службама које раде унутар Савеза, уручене и гостима-предсједницима планинарских савеза Србије и Црне Горе уз најаву још боље сарадње у будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана