Љиљана Вукелић из "Приједорчанке" најбољи директор

Г.С.
Љиљана Вукелић из "Приједорчанке" најбољи директор

БАЊАЛУКА - Извршни директор "Приједорчанке" из Приједора Љиљана Вукелић добитник је Златне плакете за најбољег директора за прошлу годину у сектору пољопривреде и прехрамбене индустрије у избору Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске. Вукелићевој је ова плакета додијељена на свечаној сједници републичког одбора овог синдиката.

Она је рекла новинарима да "Приједорчанка" своје дестилате пласира на велики број тржишта, међу којима су, осим земаља региона, значајне и Аустрија, Италија, Чешка, Словачка, као и да се њихова ракија пије "на свим континентима, осим у Африци".

"Наш понос је производ Газдина ракија, бренд заступљен већ 11 година, а креирали смо и линију од четири врсте ликера Реина, првенствено намијењену женама. Ту су још наши дубоко замрзнути производи вишње, малине, шљиве, сокови од вишње и јабуке", истакла Вукелићева.

Она је навела да је "Приједорчанка" због пандемије вируса корона имала проблема који су се огледали најприје у затварању граница, а садашњи су у пласману робе због пада туризма, јер угоститељи не раде пуним капацитетом.

Вукелићева се нада да ће то бити ублажено у наредном периоду и нагласила да нико од 51 стално запосленог "Приједорчанке" није отпуштен током пандемије.

Предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Српске Александар Томић рекао је да је ово пета година заредом да се бира и промовише најбољи послодаваца, односно директор, те да је ове године због пандемије вируса корона то урађено са закашњењем.

Томић је додао да пандемија неће утицати на примарни сектор пољопривредне производње, али да проблеме имају производни капацитети "Витинке" из Козлука и "Витаминке" из Бањалуке, који су у тешком положају јер им је због редукованог кретања, мањег рада угоститељских објеката отежан приступ и смањено тржиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана