Љевнаић: Зимска туристичка сезона почиње 1. децембра

Срна
Љевнаић: Зимска туристичка сезона почиње 1. децембра

ЈАХОРИНА - Зимска туристичка сезона на Јахорини почеће у четвртак, 1. децембра, и планина ће бити центар, не само доброг скијања, него и забаве, рекао је директор Олимпијског центра" Јахорина" Дејан Љевнаић.

Љевнаић је рекао да је данас руководство Олимпијског центра одржало састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и извијестило га о комплетној ситуацији у Центру, те да су сви започети пројекти и реализовани.

"Ријеч је о два нова ски-лифта на Јахорини, нових шест километра стаза покривених системима за осњежавање, али и нових 2,5 километара стаза за ноћно скијање. Ту је и први ' Сноуфектори'  систем који ради на 15 степени у плусу, урадили смо нову стазу за санкање, нови сноуборд парк, проширили олимпијски бар", изјавио је Љевнаић новинарима након састанка.

Љевнаић је за отварање сезоне најавио наступе великих музичара попут Жељка Јоксимовића, Марије Шерифовић, "Прљавог казалишта", а од 9. децембра наступају Весна Змијанац и Саша Ковачевић.

Током састанка било је ријечи и о радовима који се тренутно изводе на Игриштима, гдје је набављена жичара и од наредне године сви ће моћи да скијају на тој локацији, те о Студији оправданости за Мањачу, која је завршена и потписана.

Љевнаић је захвалио Додику на неизмјерној подршци, нагласивши да је он био уз њих и прије пет година када им је било најтеже, а сада је Јахорина "број један" ски-центар у овом дијелу Европе.

Он је додао да је Олимпијски центар "Јахорина" претходних мјесец дана радио промоцију зимске сезоне у региону, Аустрији, Румунији, Мађарској и Турској, те да ће од ове године имати и један лет директно из Лондона.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана