Љевнаић: Од недјеље још три нове адреналинске атракције

Srna
Љевнаић: Од недјеље још три нове адреналинске атракције

ЈАХОРИНА - Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић најавио је да ће у недјељу, 5. јула, на Јахорини почети са радом нове адреналинске атракције за одрасле и дјецу лупстер, тауер и скајдајв - велике и озбиљне инвестиције за развој љетног туризма на планини.

 

“За посјетиоце су спремљене три нове атракције које ће бити распоређене на Пољицама и на језеру на врху планине. То је лупстер, тауер и скајдајв /скyдиве/ слично зип-лајну које симулира летење. Јахорина ће поново прва у овом дијелу Европе имати нове адреналинске атракције за одрасле и дјецу”, рекао је Љевнаић новинарима.

Он је истакао да ће ове године посјета Јахорини бити рекордна и најбоља до сада јер сви желе да виде шта су ново урадили, тако да им ситуација са појавом вируса корона иде на руку, с обзиром на то да људи не путују у иностранство.

Према његовим ријечима, нове атракције ће сигурно привући велики број људи и посјетилаца са малом дјецом.

Он је нагласио да су на дан отварања сезоне у недјељу, 28. јуна имали више од 1.500 вожњи, те да им је највећа атракција на коју су поносни алпин-костер или планински боб на шинама дужине 2,5 километара који достиже брзину од 40 километара на час.

“Боб је један од 10 највећих у цијелој Европи. Купили смо додатне санке за њега с обзиром на потражњу и стварање гужве. Олимпијски центар ће радити сваки дан од 10.00 до 17.00 часова, а суботом до 22.00 часа како би посјетиоцима омогућили ноћно спуштање алпин-костером, ноћну вожњу жичаром”, навео је Љевнаић.

Он је подсјетио да су амбијентално уредили простор око језера на врху планине, поставили клупе, уредили стазу са каменом, затим мол на самом језеру гдје је било неколико просидби, те Олимпијски бар који ће свакако бити одлична атракција овога љета.

“Јахорина има богату понуду овога љета, укључујући оне адреналинске садржаје који су већ кориштени прошло љето, као што је вожња шестосједом, бициклистички садржаји, стазе за шетње и слично”, рекао је Љевнаић.

Он је навео да су у претходном периоду промовисали љетну сезону на Јахорини у многим градовима БиХ.

“Вјерујемо у љетну сезону, а интересовање викендима је огромно због близине Сарајева. Правићемо и промоције као што су жЗамијени море за планинуж, жДани школарацаж, ‘Дани пензионера’, док ће сваког 10. 20. и 30. у мјесецу под слоганом жЈахорина је чиста десеткаж попусти на садржаје бити 10 одсто”, поручио је Љевнаић.

Он је додао да је њихов концепт да Јахорина буде оаза за уживање и да удовољи свим чулима 365 дана у години. /крај/мкб/мир/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана