Љевнаић: Изградња спортске сале и комплекса за још већи процват Јахорине

Срна
Љевнаић: Изградња спортске сале и комплекса за још већи процват Јахорине

ЈАХОРИНА- Олимпијски центар "Јахорина" планира изградњу спортске сале и комплекса, што ће значајно унаприједити туристичку понуду и привући већи број посјетилаца на ову планину, изјавио је за Срну директор Центра Дејан Љевнаић.

Љевнаић је навео да је пројектом који ће бити реализован на земљишту у власништву општине Пале предвиђена зграда од 11.800 метара квадратних која ће садржавати спортску салу, теретану, дом здравља, амбуланту, апотеку, пошту, модерне пословне просторе, као и локацију са продавницама спортске опреме, те велики паркинг.

"Свеобухватан пројекат на Јахорини представља револуционарни план развоја на овој планини. Налази се у самом центру планине, на надморској висини од 1.500 метара и близу стазе Новак Ђоковић, пружајући посјетиоцима изузетно природно окружење и спортске могућности", истакао је Љевнаић.

Он је навео да је овај пројекат резултат темељне анализе тржишта и пажљивог разматрања потреба посјетилаца.

Према његовим ријечима, инвеститори из различитих земаља спремни су да уложе у овај револуционарни развој, што обећава процват Јахорине и околних подручја. "Очекује се да ће овај пројекат постати узор за развој туризма и инфраструктуре у региону, доносећи значајне економске и друштвене користи Олимпијском центру Јахорина, Сарајевско-романијској регији и Републици Српској", рекао је Љевнаић.

Љевнаић је истакао да ће пројекат трансформисати Јахорину у значајан спортски и рекреативни центар.

"Изградњом спортске сале и савремених садржаја, омогућиће организацију бројних спортских и рекреативних догађаја, што ће значајно унаприједити туристичку понуду и привући већи број посјетилаца. Пројекат ће отворити нове пословне прилике и допринијети инфраструктурном развоју региона", навео је Љевнаић и додао да ће то створити радна мјеста и обогатити економску сцену.

Он је рекао да очекују да ће пројекат спортске сале и комплекса на Јахорини постати узор за развој туризма и инфраструктуре у региону.

Када је ријеч о времену реализације, Љевнаић је указао да би то зависило од процеса избора инвеститора и изградње, али да је већ сад јасно да постоји значајан интерес инвеститора из 20 земаља, што им даје основу за оптимизам у вези са брзим напретком пројекта.

"Наш приоритет је да изаберемо инвеститоре са најбољим еколошки прихватљивим понудама како би природа остала нетакнута и за будуће генерације", поручио је Љевнаић.

ЗИМСКА СЕЗОНА СА НОВИМ САДРЖАЈИМА

За предстојећу зимску туристичку сезону, Љевнаић је са задовољством најавио низ новитета који ће обогатити искуство на Јахорини, а осим већ доступних 49 километара стаза додата су још три километра, пружајући већи избор рута за све љубитеље скијања и сноубординга.

Према његовим ријечима, још једна узбуђујућа промјена је увођење додатног освјетљења за ноћно скијање са 1,8 километара расвјете која повезује "Скочине" са стазама "Новак Ђоковић" и "Пољице", омогућавајући посјетиоцима више стаза за кориштење током вечерњих часова.

Љевнаић је напоменуо да је Олимпијски центар уложио у надоградњу система за вјештачко осњежавање, обезбјеђујући оптималне услове на стазама током цијеле сезоне, док је у плану и изградња језера на Скочинама, што ће им омогућити додатних 20.000 метара кубних воде за боље осњежавање и одржавање стаза.

"Очекујте и богат културни програм током сезоне, укључујући многе концерте. Спремни смо да вам пружимо незаборавно искуство скијања и забаве на Јахорини", поручио је Љевнаић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана