Љекари из Турске представили нове стандарде у лијечењу канцера

Срна
Љекари из Турске представили нове стандарде у лијечењу канцера

БИЈЕЉИНА - Турска делегација из Ачибадем ланца болница представила је данас у бијељинској Болници "Свети врачеви" нови концепт за побољшање лијечења пацијената који болују од канцера.

"Као што смо данас овдје представили нови концепт за побољшање лијечења пацијената који болују од канцера, тако смо разговарали и разговарамо и са представницима болница у другим градовима. Циљ нам је да у ваше болнице доведемо највеће свјетске стандарде што се тиче ове гране медицине", рекао је власник онколошких клиника Аџибадем групе Ерик Челик, који се данас састао са директором бијељинске болнице Златком Максимовићем и његовим сарадницима.

Он је истакао да је циљ посјете болници у Бијељини изналажење начина да се помогне и унаприједи рад ове установе.

"Знамо да је канцер веома тешка болест и да захтијева дуг период да би се један пацијент опоравио. Најважније је да пацијент који болује од ове болести позитивно размишља и да вјерује у изљечење", рекао је Челик новинарима и истакао да, што је морал већи - веће су и шансе да се пацијент опорави.

Према његовим ријечима, данас представљени стандард лијечења почео је у Истанбулу, у Ачибадем ланцу клиника, а у делегацији Турске је један од најбољих љекара који детаљно може објаснити о каквом стандарду је ријеч.

"Желимо да 70 одсто пацијената који се лијече од канцера буду овдје, да се лијече у вашим градовима, а не да одлазе у иностранство", нагласио је Челик.

Он је навео да се у Турској око 70 одсто онколошких пацијената лијечи у турским болницама.

"Три и по милиона пацијената до сада је излијечено захваљујући овим стандардима за отприлике 15 година колико траје наш пројекат. Овдје смо да са доктором Максимовићем сагледамо могућности унапређења лијечења у овој болници, а претходно смо разговарали и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком о унапређењу рада болница у Српској", рекао је Челик.

Директор бијељинске болнице Златко Максимовић рекао је новинарима да је прије неколико мјесеци посјетио више клиника у Истанбулу, те да је данашња посјета турских љекара узвратна.

"Наша болница, поред сарадње са Универзитетским клиничким центром Бањалука, Клиничким центром Србије из Београда и другим болницама у Србији, шири сарадњу и са свјетски признатим клиникама. Прошле седмице овдје је био представник Универзитетске болнице из Женеве, а данас смо са турским љекарима разговарали о онкологији јер је Ачибадем веома напредовао у овој области", навео је Максимовић.

Он је рекао да је са делегацијом из Турске постигнут договор да се организују радне групе из бијељинске болнице и Ачибадема које ће у наредном периоду тражити моделе евентуалне будуће сарадње.

"О овом састанку сам упознао нашег ресорног министра Алена Шеранића и у наредном периоду слиједе састанци са представницима Фонда здравственог осигурање Републике Српске и Министарства здравља. Заједно ћемо покушати да напаравимо сарадњу са онима који вриједе на задовољство корисника наших услуга", рекао је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана