Лепић: Штите се власници нелегалних диплома

Срна
Foto: Агенције

САРАЈЕВО - Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирјана Маринковић Лепић рекла је данас да двије године није урађено ништа у вези са провјером диплома запослених у заједничким институцијама БиХ.

Она је навела да је за то вријеме упутила пет усмених посланичких питања, двије ургенције и два писана посланичка питања, а никада није добила одговор. "Сада основано сумњам да се штите људи који имају дипломе које нису валидне", рекла је Лепићева, постављајући усмено посланичко питање упућено министру цивилних послова у Савјету министара Анкици Гудељевић.

Лепићева је подсјетила да је провјерама диплома у институцијама Федерације БиХ пронађено 90 диплома које нису валидне. Да би одлука могла бити донесена на Савјету министара морају бити прибављена и позитивна мишљења. Гудељевићева се у одговору позвала на заштиту личних података, што је Лепићева оповргла јер је, како је рекла, ријеч о јавном интересу.

"Свако ко има исправну диплому неће имати проблем са провјером. Ово је постало дрско и безобразно и очигледно да се неко штити", напоменула је Лепићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана