Лејла Решић:Проблеми у локалним заједницама рјешавају се на терену

Срна
Лејла Решић:Проблеми у локалним заједницама рјешавају се на терену

САРАЈЕВО- Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је да се на терену рјешавају сви проблеми који се појављују у локалним заједницама у вези са активностима на спречавању ширења вируса корона.

- Поједине општине у Српској имале су проблема с успостављањем локалних карантина, али су ти проблеми углавном ријешени. Данас је ситуација другачија у тим општинама него прије седам или пет дана - изјавила је Решићева за сарајевско "Ослобођење" и објаснила да су то углавном били технички проблеми попут прања рубља.

Она је подсјетила да је прошле седмице 38 од укупно 63 општине у Републици Српској испунило све захтјеве које је тражио Институт за заштиту здравља у вези с локалним карантинима.

Према њеним ријечима, општине Осмаци, Крупа на Уни, Оштра Лука и Источни Дрвар покушале су да организују карантине, али то нису успјеле јер су изузетно неразвијене и сиромашне, па је Републички штаб договорио да инфицирана лица буду збрињавана у другим мјестима.

Решићева је рекла да су у почетку мјере кућне изолације биле често кршене и да је полиција имала доста посла, али да су контроле дале резултат.

- Сада биљежимо два до три случаја кршења мјера кућне изолације у цијелој Српској, а то је мање или више сјајан просјек. Они који крше те мјере проводе дане у локалним канатинима, тако да се и то показало као веома добра мјера, добро опредјељење Владе Републике Српске - закључила је Решићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана