Леа Шућуровић из Котор Вароша: Пружимо подршку пријевремено рођеним бебама

Срна
Foto: Срна

КОТОР ВАРОШ- Дванаестогодишња Леа Шућуровић из Котор Вароша, учесница прошлогодишњег "Ђурђевданског фестивала", рекла је Срни да јој је велика част и задовољство што је ове године изабрана да буде дио партнерског тима у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", те позвала све грађане да подрже добру и племениту идеју оснивања прве банке хуманог млијека у Републици Српској.

"Обрадовао ме је позив организатора ове хумане акције, која се одржава једанаести пут, да својим талентом помогнем дјеци којима је та помоћ потребна и надам се да ће се скупити довољно новца за прву банку хуманог млијека у Српској", истиче Шућуровићева.

Лавовске борбе за срећније и безбрижније дјетињство свакодневица су многих дјевојчица и дјечака широм Републике Српске који од малих ногу бију најтеже битке, а на том путу оздрављења подршка армије хуманиста већ десет година им је непресушан извор снаге којом руше све баријере.

Према Леиним ријечима, врло је важно да је покренута оваква акција, као највреднија идеја у којој сви полажу испит хуманости.

"Битно је да се људи покрену да помогну на било који начин, те да сви ми заједно схватимо да то није само солидарност, већ и одговорност", наводи Леа и додаје да је у претходном периоду увијек подржавала акцију "С љубављу храбрим срцима" позивом на хуманитарни број.

Леа ће умјетничким перформансом дати свој допринос да се заједничким снагама обезбиједи помоћ пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којима није доступно мајчино млијеко.

"Позивам све грађане Републике Српске да подрже ову добру и племениту идеју, која у први план ставља дјецу и њихово здравље, и да се укључе у ову акцију како би се отворила прва банка хуманог млијека у Српској", наглашава Леа.

Леа је одлична ученица шестог разреда Основне школе "Свети Сава", а од своје девете године се бави пјевањем. Учешће на "Ђурђевданском фестивалу" описује као невјероватно искуство.

Љубав према музици гаји откада зна за себе, а данас се највише проналази у пјесмама које дирају у душу публике и извођача.

Не крије да би у будућности вољела да се бави музиком, али сматра да су школске обавезе тренутно њено примарно занимање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана