Лазић: Породице погинулих бораца ослободити плаћања легализације стамбених објеката

Срна
Лазић: Породице погинулих бораца ослободити плаћања легализације стамбених објеката

БАЊАЛУКА- Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић сматра да породице погинулих бораца треба да буду ослобођене плаћања легализације новоизграђених стамбених објеката у Републици Српској.

Лазић напомиње да је ова републичка организација у току израде приједлога одлуке о бесплатној легализацији стамбених објеката за породице погинулих бораца, која ће бити достављена свим градовима и општинама у Републици Српској, о чему би скупштине градова и општина ускоро требало да донесу коначну одлуку.

Он је подсјетио да је Републичка организација 2018. године код Министарства за просторном уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске покренула иницијативу да се породицама погинулих бораца омогући бесплатна легализација новоизграђених стамбених објеката.

- У ресорном министарству су нам сугерисали да са овом иницијативом идемо према Савезу општина и градова Републике Српске како би се донијела јединствена одлука на нивоу Републике Српске за све локалне заједнице - истакао је Лазић.

Он је рекао да су представници Републичке организације тим поводом у јануару присуствовали сједници Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске.

- Ускоро очекујемо и састанак са представницима Града Бањалука, којима ћемо предати нашу иницијативу и замолити их да коначну одлуку донесу у што краћем року - каже Лазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана